Doneerslim maakt doneren eerlijk, leuk en gemakkelijk! Met het 3 stappenplan van Doneerslim kunt u op een eenvoudige manier een keuze maken uit alle goede doelen met ANBI status dat Nederland rijk is, of het nu gaat om een kerkelijke instelling, een dierenasiel of een goed doel dat vluchtelingen helpt. Daarnaast biedt Doneerslim vele andere voordelen: 

Jaaroverzicht voor de belastingaangifte

Als u zich registreert als donateur ontvangt u een jaaroverzicht dat u kunt gebruiken voor uw belastingaangifte. In veel gevallen is uw gift namelijk aftrekbaar bij uw jaaraangifte. Bekijk de voorwaarden belastingteruggave. Zo wordt doneren nog interessanter!

Extra fijn: via Doneerslim kunt u ook doneren door middel van een automatische incasso. Bij periodieke donaties is de gehele donatie aftrekbaar op uw inkomsten.

Veilig betalen

Doneerslim heeft gekozen voor een gerenommeerde, betrouwbare betaalpartner. Alle donaties aan de goede doelen worden via Online Betaalplatform gedaan, een door de DNB goedgekeurd betaalplatform dat voldoet aan alle wettelijke eisen, zodat u er zeker van bent dat donaties in de juiste handen terechtkomen.

Online Betaalplatform handelt al vele jaren de betalingstransacties van veel Nederlandse bedrijven af, waaronder die van Marktplaats. De aangesloten goede doelen krijgen dagelijks door Online Betaalplatform uitbetaald.

Alleen erkende ANBI's

Op Doneerslim kan alleen gedoneerd worden aan goede doelen met een ANBI status. Deze instellingen dienen minimaal 90 procent van hun uitgaven voor een algemeen nut in te zetten. Tevens zijn instellingen met een ANBI status verplicht hun jaarcijfers te publiceren en staan ze onder toezicht van de belastingdienst, zodat u er zeker van bent dat uw donatie goed wordt besteed. 

Uw eigen overzichtspagina

Als u zich registreert krijgt u toegang tot uw eigen overzichtspagina. Hier kunt u precies zien hoeveel geld u aan welke ANBI's heeft gedoneerd. Ook kunt u hier uw jaaropgave downloaden en uw favoriete ANBI's terugvinden. Wilt u een bepaald project of goed doel later nog eens bekijken? Sla deze dan op in uw favorietenlijst, zodat u ze altijd gemakkelijk terug kunt vinden.

Lokale én internationale goede doelen

U kunt op het platform van Doneerslim zoeken naar goede doelen met ANBI status in uw eigen omgeving. Zoekt u een goed doel dat projecten steunt aan de andere kant van de wereld? Ook dat is mogelijk via het platform van Doneerslim.

Social media koppelingen

Na uw donatie kunt u uw vrienden op de hoogte brengen via social media met onze social media koppelingen. Hierdoor kan uw favoriete goede doel nóg meer donaties en bekendheid krijgen dankzij uw netwerk.

Anoniem doneren mogelijk

Blijft u liever anoniem als u een donatie doet? Ook dat is mogelijk via het platform van Doneerslim. 

Goed om te weten

Wij willen het platform van Doneerslim groter en beter maken met uw hulp. Van alle donaties die via Doneerslim worden gedaan, wordt daarom 5 procent van het gestortte bedrag ingehouden om de kosten van het onderhoud en de reclame van het platform te kunnen betalen.