Ontstaan Doneerslim

Grote landelijke organisaties bereiken over het algemeen de meeste mensen door de gigantische reclamebudgetten die ze uitgeven, geld dat veel beter kan worden besteed aan het goede doel waar ze zich mee bezighouden. Wij vinden dat de manier van donateurswerving beter kan en zetten ons in voor zichtbaarheid voor grote én kleine organisaties!

Daarnaast is het goed mogelijk dat een lokale, onbekendere ANBI, bijvoorbeeld een stichting die zich bezighoudt met de opvang van straatkatten of een stichting die zich inzet voor kansarme jongeren, veel meer aansluit bij de wensen van een donateur.

Op het platform van Doneerslim wordt daarom geen onderscheid gemaakt tussen de grote en kleine ANBI's. De bezoeker van ons platform kan op een gemakkelijke en eerlijke wijze op zoek naar een ANBI die ze graag willen steunen. 

 

Waarom alleen ANBI's op Doneerslim?

De afkorting van ANBI staat voor "Algemeen Nut Beogende Instelling".

Een ANBI status krijgt een instelling of organisatie alleen na erkenning door de belastingdienst. De belastingdienst stelt vele voorwaarden aan deze instellingen of organisaties om deze ANBI status te verkrijgen en te behouden. Een van de voorwaardes is dat de instelling of organisatie minimaal 90 procent van hun uitgaven het algemeen nut dienen. Daarnaast mag de instelling geen winstoogmerk hebben. Bekijk alle voorwaarden ANBI status.

Doneerslim kiest er daarom bewust voor om alleen instellingen en organisaties met een ANBI status toe te laten op het platform. Om hier zeker van te zijn dienen ANBI's de ANBI verklaring die ze hebben ontvangen van de belastingdient te uploaden alvorens de instelling wordt toegelaten op ons platform. Zodat we zeker weten dat uw gift of donatie goed wordt besteed!

 

Is doneren veilig bij Doneerslim?

Doneren via het platform van Doneerslim is absoluut veilig, omdat Doneerslim alleen samen werkt met gerenommeerde partijen. Uw donatie komt nooit in het bezit van Doneerslim, maar wordt dagelijks door de betaalprovider uitbetaald aan de betreffende ANBI's.

Om alle betaaltransacties te verwerken heeft Doneerslim als betaalprovider gekozen voor Online Betaalplatform, een betrouwbaar Nederlands bedrijf dat ook de betalingtransacties van onder andere Marktplaats afhandelt.