Doneerslim maakt doneren eerlijk, leuk en gemakkelijk!

De huidige manier van geldinzameling voor goede doelen door ANBI instellingen kan beter, vinden wij. Alle ANBI instellingen geven los van elkaar veel geld uit aan reclamekosten. Geld dat veel beter kan worden besteed aan de goede doelen! Veelal wordt gedoneerd aan de bekende grote instellingen, terwijl kleinere ANBI instellingen ook goed werk verrichten, maar niet worden gevonden door het grote publiek.

Via Doneerslim krijgen ook kleinere goede doelen een podium en de kans om net als de grotere instellingen gelijkwaardig en landelijk gevonden te worden door donateurs. Met het 3 stappenplan van Doneerslim kunnen donateurs op een eenvoudige manier een keuze maken uit alle goede doelen en instellingen met ANBI status dat Nederland rijk is, of het nu gaat om een kerkelijke instelling, een dierenasiel of een goed doel dat vluchtelingen helpt.

Alleen goede doelen met ANBI status

Op Doneerslim kan alleen gedoneerd worden aan goede doelen en instellingen met een ANBI status. Deze instellingen dienen minimaal 90 procent van hun uitgaven voor een algemeen nut in te zetten. Zo weten onze donateurs altijd zeker dat donaties goed worden besteed. Bekijk de voorwaarden ANBI status.

Jaaroverzicht voor de belastingaangifte

Na een donatie ontvangt de donateur een overzicht dat kan worden gebruikt voor de jaarlijkse belastingaangifte. Bekijk de voorwaarden belastingteruggave donaties. Via Doneerslim kunnen donateurs ook doneren door middel van automatische incasso. Bij periodieke donaties is de gehele donatie aftrekbaar op de inkomsten.

Veilige transacties

Alle donaties aan de goede doelen instellingen worden via Online Betaalplatform gedaan, een door de DNB goedgekeurd betaalplatform dat voldoet aan alle wettelijke eisen, zodat donaties altijd in de juiste handen terechtkomen.

Online Betaalplatform handelt al vele jaren de betalingstransacties van veel Nederlandse bedrijven af, waaronder die van Marktplaats. De aangesloten goede doelen ontvangen bij een donatie direct een melding op hun eigen overzichtspagina en krijgen dagelijks door Online Betaalplatform uitbetaald.

Goed om te weten

Wij willen het platform van Doneerslim groter en beter maken met uw hulp. Van alle donaties die via Doneerslim worden gedaan, wordt daarom 5 procent van het gestortte bedrag ingehouden om de kosten van het onderhoud en de reclame van het platform te kunnen betalen.

 

Registreer hier uw ANBI